Qui som?

Som una Escola Bressol Municipal, gestionada per La Fundació Pere Tarrés, amb 60 anys d’existència, és una organització no lucrativa educativa i d’acció social que va néixer amb la finalitat de promoure l’educació en el lleure d’infants i joves. Dedicada a la promoció de l’educació en el temps lliure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l’enfortiment del teixit associatiu, amb el temps la seva acció s’ha ampliat a altres àmbits de l’acció social com ara la formació, la recerca i la gestió de projectes educatius.Els Gallarets

L’educació en tots els àmbits és la nostra principal fita i el foment de la responsabilitat com a garantia de qualitat dels nostres serveis, la nostra manera de fer.

Una escola inclusiva, arrelada a l’entorn i compromesa amb el poble, amb la cultura i amb les tradicions de Catalunya.

Com educadores entenem la imatge d’infant com a persona amb potencials i competències, amb drets i valors, i com a persona esdevé part activa i rica en la societat.

Objectius de l’escola bressol municipal ‘Els Gallarets’

  • Oferir un context educatiu obert, acollidor i estable, que garanteixi el benestar físic, psicològic i emocional de l’infant, així com el seu desenvolupament personal i social.
  • Seguir una metodologia que promou la curiositat, la creativitat, les ganes de descobrir, d’experimentar, de manipular i de comunicar-se.
  • Seguir el model de pedagogia centrada en l’infant: activa, participativa, relacional, constructivista, afectiva i d’escolta.
  • Potenciar diferents models de participació com l’AMPA o el consell escolar del centre, partint de la importància del diàleg, del treball conjunt entre família i escola.

COM TREBALLEM

Com a escola partim dels centres d’interès com forma d’organitzar el dia a dia. Presentem als infants diferents situacions d’activitat a partir de les necessitats, motivacions i interessos. Els temes els relacionem amb la realitat més propera i comptem amb els continguts suficients i adequats al seu nivell de desenvolupament.

La vida quotidiana (les entrades i sortides dels infants, el moment dels àpats, el descans, el joc lliure…) és l’eix de les nostres rutines diàries, que es viuen com una oportunitat d’aprenentatge global: on intervenen totes les àrees d’experiència i desenvolupament, afavoreix l’organització del pensament, facilita l’aprenentatge significatiu i l’adquisició d’autonomia.

L’organització i disposició dels diferents espais i la selecció dels materials corresponen a la diversitat d’interessos i a les necessitats pròpies dels infants. L’estètica, la màgia i la creativitat són elements importants en les nostres propostes educatives.

S’ofereixen a l’infant propostes educatives que activen el joc, la curiositat, l’experimentació, per tal que visquin processos de descoberta, de creativitat i d’aprenentatge significatiu.

Els agrupaments (petit grup o internivells) són una metodologia que ens permet l’atenció individualitzada i centrada en l’infant i per altra l’atenció centrada en el grup.

Treballem amb material reciclats, reutilitzats i materials naturals.

La pedagogia Montessori i Pikler, són alguns dels nostres referents a seguir.

Els primers dies a l’escola

L’arribada de l’infant a l’escola bressol per primera vegada comporta un canvi important en la seva vida i les manifestacions que se’n deriven repercuteixen també a casa.

L’infant ha d’aprendre a separar-se dels pares, dels avis,… que són les persones amb les quals se sent segur, i és del tot comprensible que quan arriba el moment de començar l’escola es donin alguns canvis.

Alguns d’aquests fets es manifesten també fora de l’àmbit escolar i representen un canvi dins dels ritmes de la família (horaris de dormir, àpats…).

Podeu ajudar als vostres fills de la següent manera:

  • Deixar que expressin els seus sentiments.
  • Entendre la seva angoixa i respondre afectuosament a les seves demandes.
  • Acomiadar-se amb tranquil·litat i seguretat.
  • Transmetre missatges positius de l’escola.
  • Establir una relació positiva, de comunicació i confiança amb l’escola.
  • L’infant necessita el seu temps per sentir-se content i segur a l’escola i cada procés és diferent.
  • Progressivament anirà acceptant voluntàriament i amb il·lusió la nova situació i es farà més conscient de tot el que li comporta estar amb altres infants, amb totes les activitats que enriqueixen el seu món, les seves vivències i les seves relacions.

Vols conèixer la nostra escola??