Qui som?

Som una Escola Bressol Municipal, gestionada per La Fundació Pere Tarrés, una entitat sense ànim de lucre fundada el 1985 que es dedica al treball en l’àmbit del lleure infantil i juvenil, amb uns camps d’actuació que es basen en el foment de l’educació en el lleure, la cultura, la vida associativa, l’animació sociocultural i l’educació social. Els Gallarets

L’educació en tots els àmbits és la nostra principal fita i el foment de la responsabilitat com a garantia de qualitat dels nostres serveis, la nostra manera de fer.

Una escola inclusiva, arrelada a l’entorn i compromesa amb el poble, amb la cultura i amb les tradicions de Catalunya.

Com educadores entenem la imatge d’infant com a persona amb potencials i competències, amb drets i valors, i com a persona esdevé part activa i rica en la societat.

Objectius de l’escola bressol municipal ‘Els Gallarets’

 • Oferir un context educatiu obert, acollidor i estable, que garanteixi el benestar físic, psicològic i emocional de l’infant, així com el seu desenvolupament personal i social.
 • Seguir una metodologia que promou la curiositat, la creativitat, les ganes de descobrir, d’experimentar, de manipular i de comunicar-se.
 • Seguir el model de pedagogia centrada en l’infant: activa, participativa, relacional, constructivista, afectiva i d’escolta.
 • Potenciar diferents models de participació com l’AMPA o el consell escolar del centre, partint de la importància del diàleg, del treball conjunt entre família i escola.

COM TREBALLEM

Com a escola partim dels centres d’interès com forma d’organitzar el dia a dia. Presentem als infants diferents situacions d’activitat a partir de les necessitats, motivacions i interessos. Els temes els relacionem amb la realitat més propera i comptem amb els continguts suficients i adequats al seu nivell de desenvolupament.

La vida quotidiana (les entrades i sortides dels infants, el moment dels àpats, el descans, el joc lliure…) és l’eix de les nostres rutines diàries, que es viuen com una oportunitat d’aprenentatge global: on intervenen totes les àrees d’experiència i desenvolupament, afavoreix l’organització del pensament, facilita l’aprenentatge significatiu i l’adquisició d’autonomia.

L’organització i disposició dels diferents espais i la selecció dels materials corresponen a la diversitat d’interessos i a les necessitats pròpies dels infants. L’estètica, la màgia i la creativitat són elements importants en les nostres propostes educatives.

S’ofereixen a l’infant propostes educatives que activen el joc, la curiositat, l’experimentació, per tal que visquin processos de descoberta, de creativitat i d’aprenentatge significatiu.

Els agrupaments (petit grup o internivells) són una metodologia que ens permet l’atenció individualitzada i centrada en l’infant i per altra l’atenció centrada en el grup.

Treballem amb material reciclats, reutilitzats i materials naturals.

La pedagogia Montessori i Pikler, són alguns dels nostres referents a seguir.

Els primers dies a l’escola

L’arribada de l’infant a l’escola bressol per primera vegada comporta un canvi important en la seva vida i les manifestacions que se’n deriven repercuteixen també a casa.

L’infant ha d’aprendre a separar-se dels pares, dels avis,… que són les persones amb les quals se sent segur, i és del tot comprensible que quan arriba el moment de començar l’escola es donin alguns canvis.

Alguns d’aquests fets es manifesten també fora de l’àmbit escolar i representen un canvi dins dels ritmes de la família (horaris de dormir, àpats…).

Podeu ajudar als vostres fills de la següent manera:

 • Deixar que expressin els seus sentiments.
 • Entendre la seva angoixa i respondre afectuosament a les seves demandes.
 • Acomiadar-se amb tranquil·litat i seguretat.
 • Transmetre missatges positius de l’escola.
 • Establir una relació positiva, de comunicació i confiança amb l’escola.
 • L’infant necessita el seu temps per sentir-se content i segur a l’escola i cada procés és diferent.
 • Progressivament anirà acceptant voluntàriament i amb il·lusió la nova situació i es farà més conscient de tot el que li comporta estar amb altres infants, amb totes les activitats que enriqueixen el seu món, les seves vivències i les seves relacions.

Vols conèixer la nostra escola??

Jo em quedo a casa